Trimsalon Lisa

Omdat uw dier het waard is.


                           

Waarom naar de trimsalon?

Voor bijna iedere hond /kat  is een regelmatig bezoek aan de trimsalon noodzakelijk. Dagelijkse vacht verzorging is voor sommige vachttypes genoeg, maar lang niet voor allemaal. Sommige vachttypes hebben zo nu en dan ‘groot onderhoud’ nodig, het zogenaamde trimmen. Trimmen is de verzamelnaam voor de verschillende vacht behandel methoden en –technieken, zoals plukken, scheren, knippen, borstelen, ontklitten en ontwollen. Tegenwoordig zijn er veel langharige rassen. Als deze niet worden onderhouden, komt de vacht vol te zitten met dood haar en gaat het klitten. Met als gevolg dat de huid niet meer kan ademen en de hond  / kat ontzettende jeuk krijgt onder de klitten. Hij gaat krabben en bijten, waardoor de huid beschadigd raakt, met alle gevolgen van dien. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen. Met een goede trimbeurt kan al het losse en dode haar echter worden verwijderd.

Hoe vaak moet mijn hond worden getrimd?
De frequentie van het trimmen is afhankelijk van de vachtsoort en kan per hond /kat ook nog eens erg verschillen. Vraag daarom altijd advies aan ons. Wij kunnen u precies vertellen met welke regelmaat uw hond /kat  een trimbeurt nodig heeft. Ook kunnen we rekening houden met uw wensen, wat het beste bij u, en vooral bij uw dier past. Het welzijn van uw huisdier staat hierbij voorop.

Om u toch een indicatie te geven:

• Poedel- en langharige vachten    4-8 keer per jaar
• Ruwharige vachten                  2-4 keer per jaar
• Spaniël vachten                     4-6 keer per jaar
• Honden met veel onder wol      2-4 keer per jaar
• Kortharige honden                  2-4 keer per jaar
• Katten                                 na overleg.


Voordat uw huisdier onder behandeling gaat in de trimsalon, wordt er eerst een analyse gemaakt van de huid en vacht van uw hond. Alle producten worden hier vervolgens op aangepast.

De vacht van honden en katten is een barrière tegen agressieve invloeden van buitenaf, onder meer UV-stralen, en water en hij beschermt tegen temperatuurschommelingen. Bovendien is de vacht de afspiegeling van de gezondheidstoestand van het huisdier.

 

         Trimsalon lisa

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 
Kaart
Opbellen
Info