Trimsalon Lisa

Omdat uw dier het waard is.

Katten 


Niet alleen honden maar ook katten kunnen bij Trimsalon Lisa terecht voor vachtverzorging. Met uitzondering van de zogenaamde ‘naaktrassen’ zijn alle katten gezegend met een behoorlijke vacht. Deze zal in meer of mindere mate het hele jaar door verharen. Vooral met de wisseling van de seizoenen. Voor een kort- tot halflangharige kat is een wekelijkse borstelbeurt vaak voldoende om de losse haren te verwijderen. De verzorging van een langharige kat, bijvoorbeeld de Perzische kat, vergt veel meer tijd en moeite van de eigenaar. Deze rassen vragen een uitvoerige dagelijkse borstel- en kambeurt omdat de vacht snel (al binnen enkele dagen) kan gaan klitten. Deze klitten zitten vaak zeer dicht op de huid waardoor de huid eronder niet kan ademen. De huid kan dan gaan ontsteken met alle gevolgen van dien.Onze trimsalon kan uitkomst bieden als de eigenaar niet voldoende mogelijkheid heeft om de vacht van de kat te onderhouden of wanneer er al klitten ontstaan zijn in de vacht. Ook de kortharige katten kunnen problemen met de vacht krijgen vooral als de kat zichzelf niet goed meer kan wassen door bijvoorbeeld ouderdom of overgewicht. Het is verstandig om de kat al zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de vachtverzorging zodat deze zich gemakkelijk laat behandelen. Goede vachtverzorging is essentieel, mede omdat u door het regelmatig borstelen en kammen ook sneller wondjes en/of parasieten kunt ontdekken op uw huisdier zodat u hem/haar tijdig kunt behandelen. Ook voor advies met betrekking tot het onderhouden van de vacht of het gebruik van de juiste borstels e.d. kunt u bij onze trimsalon terecht. De meeste katten laten zich in een vreemde omgeving makkelijker behandelen dan thuis. Ook dat ze onder handen worden genomen door een ‘vreemde’ maakt vaak al genoeg indruk waardoor ze zich goed laten behandelen. Sommige katten laten zich echter niet behandelen. Alleen als het niet anders kan wordt de kat onder een roesje of narcose gebracht door de dierenarts de kat moet dan ook bij de dierenarts geholpen worden. 
Het ontstaan en voorkomen van klitten in de vacht van onze huisdieren.Er zijn een hele hoop verschillende vachtsoorten. Maar allemaal kunnen ze op den duur gaan klitten. Dit komt meestal door onvoldoende onderhoud van de vacht door de eigenaar, maar ook kunnen klitten ontstaan op plaatsen waar de hond/kat overmatig likt en krabt. 

Hoe ontstaan klitten nou eigenlijk?


Door onvoldoende verzorging gaan de haren aan elkaar vast zitten, waardoor kleine bosjes haar in de vacht samenklonteren. Als ze er elke dag of om de paar dagen worden uitgekamd, is er niets aan de hand. Blijven deze klitjes zitten, dan worden ze steeds groter en uiteindelijk zijn ze niet meer met een kam of een bostel te verwijderen. In hele ernstige gevallen vervilt de vacht zelfs helemaal. Hierbij ontstaat er een viltlaag van vacht dicht op de huid, waardoor er geen lucht meer bij de huid kan komen. Dit kan hele vervelende gevolgen hebben zoals ernstige jeuk door broeierigheid, met als gevolg smetplekken op de huid. Ook kunt u het dier niet controleren op parasieten en wondjes. Voor een vervilte vacht is te laat voor elke juiste behandeling, vaak is de enige optie het wegscheren van de viltlaag. Het resultaat is dan ook een kortgeschoren/kale (maar zeer blije/opgeluchte) kat.


Hoe voorkomt u klitten? 

Het voorkomen van klitten is op zich niet zo heel moeilijk. Een regelmatige verzorging van de vacht van uw kat voorkomt de meeste klitten. Een enkel klitje is heus geen zonde en is zelfs normaal. Kam de vacht van uw kat geregeld goed door. Let daarbij op dat u goed vanaf de huid kamt, het beste in laagjes vanaf onderen. Zo tilt u elke keer een laagje haar op, kamt de haren eronder en laat een nieuw laagje vallen. Zo werkt u systematisch van beneden naar boven en kunt u bijna geen plekje overslaan. Vergeet vooral de ‘lastige’ plekjes niet, zoals de okseltjes en de buik.Mocht u twijfelen over hoe u uw kat het beste kunt kammen of borstelen, aarzel dan niet om het aan ons te vragen. Wij geven u graag advies over de kam/borstel methode die het best bij u en uw huisdier past. 


De behandeling van een kat is kammen, nageltjes knippen, knippen en/of scheren. Een kat wordt altijd door twee trimsters behandelt. De behandeling duurt ongeveer twee uur. Als u met de kat komt, verzoeken wij u om de kat in een veilig en goed afsluitbaar kenneltje te brengen. En een schone droge handdoek voor op de bodem mee te nemen. Dit vindt de kat erg prettig na de behandeling

U kunt tijdens de behandeling niet blijven wachten in de Trimsalon,


Voor een voorbeeld van het resultaat zie het kopje "voor en na".

Trimsalon Lisa

 
Kaart
Opbellen
Info